Choklad & kokoskaka

Dessa kakor är en stor favorit! En perfekt blandning mellan chokladbrownie och knäckig kokoskaka. Supergoda och väldigt enkla att göra!
Recept:
Kaka:
2 1/2 dl smör
5 dl socker
4 ägg
5 dl mjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
Kokostäcke:
3/4 dl smör
1 1/2 dl vispgrädde
3 1/2 dl ljus sirap
7 1/2 dl kokos
Gör så här:
Kaka:
1. sätt ugnen på 175 grader.
2. smält smöret.
3. vispa ägg och socker pösigt
4. blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med smöret.
5. bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i och grädda i 15 minuter.
Kokostäcke:
1. smält smöret i en kastrull.
2. blnda ner de övriga ingredienserna och låt sjuda i 5 minuter under omrörning.
3. fördela kokossmeten jämt över chokladbottnen och grädda i ytterligare 15 minuter. låt svalna och skär i bitar.
Mumsigt :)