Vintertårtor


 


 
 I lördags var det 80 årskalas i Handöl. Jag fick då baka två tårtor, en vanlig tårta och en helt fri från gluten, mjölk, nöt och mandel. Det var ganska svårt att komma på recept och hitta olika fyllningar som inte innehöll något som det inte fick innehålla, men det fick tillslut bli en hallonmousse och chokladfrosting. Utseendet fick vara ganska enkelt och vintrigt. På den stora tårtan fick även Storsnasen vara med. 
 
Innehållet i den stora tårtan är ljusa bottnar, kokosmousse och daimfluff, spacklad med smörkräm och täckt i sugarpaste.

Innehållet i den gluten/mjölk/nöt/mandelfria tårtan är ljusa bottnar, hallonmousse och chokladfrosting, spacklad med smörkräm och täckt i sugarpaste. Alla dekorationer är gjorda i sugarpaste. 
Allmänt, Tårtor | |
#1 - - Maria svärd:

Det pratas fortfarande om dina tårtor bland alla som var där och firade Göte. Min faster som var så lycklig och full av beundran att du lyckats med att skapa en såååååå god och "riktig" tårta. Det var åratal sedan hon fick -en upplevelse i smak och vackert bakverk.. Tårtan för de med allergi vilken succé.

Vackra Tårtor, suverän smakupplevelse ❤️

Upp