Tårta med flygplanet dusty


 
 


 
Förra helgen hämtades den här tårtan som skulle till Viggos födelsedagskalas. Han gillar Disneyfilmen "flygplan" och flygplanet Dusty var hans favoritkaraktär så därför fick han vara med på tårtan tillsammans med några moln. 
 
Innehållet är jordgubbsmousse, kokosmousse och marabou chokladbitar, spacklad med smörkräm och täckt med sugarpaste.

Allmänt, Barntårtor, Tårtor | | Kommentera

Doptårta


 


 


 
Var några veckor sedan jag upptaderade sist, men nu kommer det upp några inlägg från de senaste veckorna! :-) 

Först ut är den här doptårtan som var till Linnéa som skulle döpas. Det var inga speciella önskemål så därför gjorde jag en rosa gullig tårta med en krona, nalle och en lite bebis. 
Innehållet är ljusa bottnar, hallonmousse och daimfluff, spacklad med smörkräm och täckt i sugarpaste.

Allmänt, Barntårtor, Tårtor | | Kommentera

Vintertårtor


 


 
 I lördags var det 80 årskalas i Handöl. Jag fick då baka två tårtor, en vanlig tårta och en helt fri från gluten, mjölk, nöt och mandel. Det var ganska svårt att komma på recept och hitta olika fyllningar som inte innehöll något som det inte fick innehålla, men det fick tillslut bli en hallonmousse och chokladfrosting. Utseendet fick vara ganska enkelt och vintrigt. På den stora tårtan fick även Storsnasen vara med. 
 
Innehållet i den stora tårtan är ljusa bottnar, kokosmousse och daimfluff, spacklad med smörkräm och täckt i sugarpaste.

Innehållet i den gluten/mjölk/nöt/mandelfria tårtan är ljusa bottnar, hallonmousse och chokladfrosting, spacklad med smörkräm och täckt i sugarpaste. Alla dekorationer är gjorda i sugarpaste. 
Allmänt, Tårtor | | En kommentar
Upp